Alcantarastraat 2 Amsterdam

Deze ruime en goed onderhouden eengezinswoning van 128m2 ligt op de hoek van de Alcantarastraat (voordeur) en de Pracanalaan in de gezellige en kindvriendelijke wijk de Aker. De woning heeft onder andere 4 slaap/werkkamers, een ruime woonkamer met open keuken, een badkamer en een tuin. Uniek aan de woning is de extra ruimte van 22m2 boven de poort. Vanuit deze kamer heeft u een prachtig uitzicht op de ecostrook en de ringvaart.

De erfpachtcanon is afgekocht tot 1 januari 2047. De overstap naar eeuwigdurende erfpacht is aangevraagd.

De Alcantarastraat ligt in de Europese merenwijk in de Aker, een kindvriendelijke en ruim opgezette wijk met veel groen en speelruimte. De woning bevindt zich op loopafstand van meerdere basisscholen, een gezondheidscentrum, een kinderopvang en winkelcentrum Dukaat. Hier kunt u voor al uw dagelijkse boodschappen terecht bij een supermarkt en meerdere speciaalzaken. De tram (lijn 1) brengt u in een half uur in het centrum van Amsterdam en met de auto rijdt u binnen enkele minuten de A4, A5, A9 en de A10 op.

Indeling:

Begane grond: U betreedt de woning via de hal die veel lichtinval heeft door de grote glazen pui boven de deur. In de hal vindt u een toiletruimte, de meterkast en de trap naar de eerste verdieping. Via de hal komt u in de ruime en lichte woonkamer met aan de voorzijde een open keuken met een schiereiland. De moderne keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een oven, een 5-pits gaskookplaat, een vaatwasser en een koel/vriescom­binatie. Vanuit de woonkamer geeft de schuifpui toegang tot de tuin waarin de stenen berging staat. De gehele begane grond is voorzien van een fraaie houten vloer met vloerverwarming (bijverwarming) en de muren zijn glad gestuukt.

1e verdieping: Via de trap komt u op de overloop die toegang biedt tot de twee slaapkamers, de badkamer met ligbad en inloopdouche, een separaat toilet en een kast waar de cv in geplaatst is. De slaapkamer aan de tuinzijde is zeer ruim en voorzien van een inbouwkast. Ook deze verdieping is voorzien van een lichte houten vloer.

2e verdieping: Via een vaste trap bereikt u de tweede verdieping die toegang biedt tot de andere twee ruime slaap/werkkamers. In de poortkamer bevindt zich een aparte ruimte met de aansluiting voor de wasmachine en droger. Tevens is hier een wastafel met koud en warm water waardoor het mogelijk is om hier een extra badkamer te creëren. Via de grote raampartijen heeft u een prachtig vrij uitzicht over de ecostrook en de ringvaart. Het is mogelijk om de andere kamer van uit te breiden door middel van een uitbouw van ca 20m2 en/of een dakterras.

Tuin: De onderhoudsarme tuin met achterom is een heerlijke plek om vele uren te genieten van de zon. Er staat een stenen schuur van 7,5m2.

Bijzonderheden:

Bouwjaar 1998 Ruime eengezinshoekwoning van 128m2 in een kindvriendelijke wijk Erfpachtcanon afgekocht tot 15 maart 2047 Ruime tuin met achterom en stenen berging Volledig geïsoleerd (energielabel A) Alle ramen zijn vervangen door kunststof kozijnen met HR++ (2014) Gratis parkeren voor de deur Mogelijkheid tot uitbreiding 2e verdieping en extra badkamer

Omgeving:

De Alcantarastraat ligt in de Europese merenwijk, een van de mooiste wijken van de Aker. De wijk die gebouwd is rondom het Iseoplantsoen is ruim opgezet, heeft veel groen en meerdere speelplaatsen. Op loopafstand ligt winkelcentrum Dukaat waar u alle dagelijkse en wekelijkse boodschappen kunt halen bij de vele winkels zoals een grote supermarkt (Jumbo), een bakker, een slager, een drogisterij, een kaaswinkel, een viswinkel, een bloemenzaak, een fietswinkel en een stomerij. Hier zijn tevens een gezondheidscentrum, een apotheek en een kinderopvang gevestigd. In de wijk vindt u drie basisscholen. In de directe omgeving zijn meerdere sportverenigingen. De wijk ligt vlakbij Badhoevedorp met diverse scholen, sportverenigingen en winkels en het pittoreske dorpje Sloten met de molen van Sloten, de Speeltuin van Sloten en Brouwerij de 7 Deugden.

Op steenworp afstand vindt u een ecologisch aangelegde fiets- en wandelstrook aan de Ringvaart waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen naar de Nieuwe Meer in het Amsterdamse Bos of de Lutkemeerpolder.

Op fietsafstand ligt winkelcentrum Osdorpplein met vele bekende winkels, waaronder Albert Heijn, Blokker, Dirk van de Broek, Douglas, Etos, Hema, Jumbo en WE maar ook kleinere boetiekjes en horecagelegenheden. In food court Westmarket vindt u een keur aan kleine eetgelegenheden met diverse internationale keukens. Op het plein vindt u tevens theater De Meervaart en de Openbare Bibliotheek. Het Osdorpplein ligt aan de Sloterplas waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, zwemmen en waar diverse watersporten beoefend kunnen worden. Ook zijn hier meerdere restaurants gevestigd.

Verbindingen:

De wijk de Aker ligt zeer centraal ten opzichte van Badhoevedorp, Haarlem, Hoofddorp en Schiphol. Binnen 10 minuten rijdt u de A4, A5, A9 of A10 op. Schiphol is met de auto in 15 minuten te bereiken. Tram 1 brengt u binnen een half uur in het centrum van Amsterdam of in 10 minuten bij Station Lelylaan. Met bus 61 en 69 rijdt u naar station Sloterdijk of Schiphol. ’s Nachts brengt bus N83 u vanuit de binnenstad weer naar huis. Kortom, een ideale locatie voor woon-werkverkeer.

Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met makelaarFRANK om deze woning te bezichtigen.

English summary:

Lovely family house with four large (bed)rooms, a garden, a bathroom (option to create second bathroom) and a spacious living room with an open kitchen with built-in appliances. Situated in the popular area De Aker with quick access to motorways (A4, A5, A9, A10) and good connection with public transport to Amsterdam center, the Zuidas and Schiphol. At walking distance, many shops offer you your daily groceries. Schools and sport clubs are in the direct area as well as day-care.

Characteristics:

• Built 1998 • Spacious, well maintained family house of 128m2 (NEN 2580 report available) • Ground rent redeemed until 1 January 2047 • Private garden with back and a stone barn • Well isolated (energy label A) • All windows recently replaced by plastic frames with HR++ glass • Option for extra space on 2nd floor by means of expansion and/or extra bathroom • Free parking in the area

Interested? Please contact makelaarFRANK to view this house

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden

Neem contact op

Kenmerken

Prijs € 595.000,00
Adres: Alcantarastraat 2
1060 PZ Amsterdam
Oppervlakte 128 m2
Aantal Kamers: 5