Pracanalaan 14 Amsterdam

English summary below

Deze riante dijkvilla met vrij uitzicht over de Ringvaart en de ecostrook ligt aan de rand van Amsterdam. De hoekwoning van liefst 179m2 heeft een zeer royale woonkamer met groot balkon, 3 slaapkamers, een garage van 22m2, een woonkeuken met een schuifpui naar een prachtige brede, zonnige tuin en een fantastisch uitzicht over water en groen.

De woning biedt vele indelingsmoge­lijkheden zoals een kantoor/praktijk aan huis of extra slaapkamers. Het is tevens mogelijk om een dakopbouw van ca. 50m2 te realiseren.

De Pracanalaan is een van de mooiste straten in de populaire wijk de Aker. De wijk is ruim opgezet met veel groen en speelruimte. De woning ligt op loopafstand van meerdere basisscholen, een gezondheidscentrum, een kinderopvang en winkelcentrum Dukaat. Hier kunt u voor al uw dagelijkse boodschappen terecht bij een supermarkt en meerdere speciaalzaken. De tram (lijn 1) brengt u in een half uur in het centrum van Amsterdam en met de auto rijdt u binnen enkele minuten de A4, A5, A9 en de A10 op. De Pracanalaan is een brede en rustige straat met ruime trottoirs en voldoende gratis parkeergelegenheid.

De erfpachtcanon is afgekocht tot 16 maart 2047. De overstap naar eeuwigdurende erfpacht is aangevraagd.

Indeling:

Begane grond: via de overdekte entree komt u in de ruime hal met een toilet en de meterkast. De hal biedt toegang tot de garage en de royale woonkeuken. De keuken heeft een schuifpui naar de zonnige, brede tuin die grenst aan de ecostrook. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, een inductiekookplaat, een koelkast, een vriezer een oven en een combi-magnetron. Het is ook mogelijk om de keuken op de 1ste verdieping te plaatsen en de ruimte beneden te gebruiken als werk-, hobby- of slaapkamer. De garage heeft nog een kleine berging en er is verwarming aanwezig. De keuken en de hal hebben vloerverwarming.

1e verdieping: via de trap in de hal of via de trap in de woonkeuken komt u op de eerste verdieping waar de woonkamer zich bevindt. Deze ruimte is liefst 11 meter diep en 6,40 meter breed. Aan de voor- en achterzijde zijn grote raampartijen zodat er veel lichtinval is. Via een schuifpui aan de achterzijde komt u op het ruime balkon op het zuidwesten met een prachtig uitzicht over de Ringvaart en de ecostrook. De woonkamer en hal zijn voorzien van een massief houten Jatoba vloer. In de hal bevindt zich een tweede toilet.

2de verdieping: Deze verdieping heeft 3 slaapkamers, waarvan 1 zeer ruim, een badkamer en de cv-ruimte met aansluiting voor de wasmachine en droger. De grootste slaapkamer is voorzien van een inbouwkast. Deze kamer is eenvoudig te veranderen in 2 aparte (slaap)kamers. De ruime badkamer heeft een ligbad, een douche, een dubbel wastafelmeubel en vloerverwarming en een solar-tube zorgt voor daglicht. Ook op deze verdieping vindt u een separaat toilet. Bijna de gehele verdieping is voorzien van een massief grenen vloer en alle ramen hebben kunststofkozijnen.

Tuin: de mooi aangelegde tuin is uniek gelegen in de luwte van de dijk van de Ringvaart en heeft een prachtig vrij zicht op de ecostrook. In deze groene oase kunt u naar hartenlust genieten van de zon en de natuur. Er is tevens een zijtuin met achterom.

Garage: de woning heeft een inpandige verwarmde garage met ruimte voor een auto.

Bijzonderheden:

Bouwjaar 1998 Erfpachtcanon afgekocht tot 16 maart 2047 Overstap eeuwigdurende erfpacht aangevraagd Ruime, goed onderhouden woning van 201m2 inclusief garage Vrij uitzicht over de ecostrook en de Ringvaart Mogelijkheid voor opbouw van 50m2 Extra brede woning (6,4meter) Energielabel B Ankerloze spouwmuren Kunststofkozijnen op de tweede verdieping Zonnige achtertuin aan het water met vrij uitzicht en zijtuin met achterom Gratis parkeren voor de deur Woning aangesloten op glasvezel

Omgeving:

De Pracanalaan, vernoemd naar een waterdam in Portugal, ligt in de Europese waterenwijk, een van de mooiste wijken van de Aker. De wijk is ruim opgezet en heeft veel groen en meerdere speelplaatsen. Op loopafstand vindt u winkelcentrum Dukaat waar u alle dagelijkse en wekelijkse boodschappen kunt halen bij de vele winkels zoals een supermarkt (Jumbo), een bakker, een slager, een drogisterij, een kaaswinkel, een viswinkel, een bloemenzaak, een stomerij en een fietsenwinkel. Hier zit tevens een gezondheidscentrum, een apotheek en een kinderopvang. In de wijk zijn drie basisscholen gevestigd. Vanuit de woning wandelt u zo de natuur in via de ecologisch aangelegde fiets- en wandelstrook aan de Ringvaart. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen naar de Lutkemeerpolder of de Nieuwe Meer in het Amsterdamse Bos. Hier vindt u vele strandjes en kunt u diverse watersporten beoefenen. In de directe omgeving vindt u meerdere sportverenigingen.

De wijk ligt op fietsafstand van winkelcentrum Osdorpplein met vele bekende winkels. In het onlangs geopende Westmarket vindt u een keur aan kleine eetgelegenheden met diverse internationale keukens. Op het plein vindt u tevens theater De Meervaart en de Openbare Bibliotheek. De wijk ligt bovendien vlakbij Badhoevedorp met diverse scholen, sportverenigingen en winkels.

Verbindingen:

De wijk de Aker ligt zeer centraal ten opzichte van Badhoevedorp, Haarlem, Hoofddorp en Schiphol. Binnen 10 minuten rijdt u de A4, A5, A9 of A10 op. Schiphol is met de auto in 15 minuten te bereiken. Tram 1 brengt u binnen een half uur in het centrum van Amsterdam of in 10 minuten bij Station Lelylaan. ’s Nachts brengt bus N83 u vanuit de binnenstad weer naar huis. Kortom, een ideale locatie voor woon-werkverkeer.

Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met makelaarFRANK om deze woning te bezichtigen.

English summary:

Lovely modern and spacious villa with a light living room with open kitchen, 3 bedrooms, 1 bathroom, a sunny garden at waterfront, a balcony and a splendid view. Sheltered yet central, situated in a quiet street in the De Aker area with quick access to motorways (A10, A9, A5, A4) and good connection with public transport to Amsterdam center, the Zuidas and Schiphol. Direct access to an ecological nature reserve. At walking distance, many shops offer you your daily groceries. Schools and sport clubs are in the direct area as well as day-care.

Characteristics: • Built 1998 • Splendid view on ecological nature reserve and Ringvaart (ring canal) • Spacious villa of 201m2 (NEN 2580 report available) including garage/storage • Expansion with extra floor possible (50m2) • Extra wide house (6,4meter) • Ground rent redeemed until 16 March 2047 • Transfer to perpetual canon has been made • Energy label B • Sunny garden at waterfront with view on nature • Windows with plastic frames on second floor • Free parking at the door • House connected to glass fiber • Anchorless cavity walls

Interested? Please contact makelaarFRANK to view this house

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden

Neem contact op

Kenmerken

Prijs € 850.000,00
Adres: Pracanalaan 14
1060 RC Amsterdam
Oppervlakte 179 m2
Aantal Kamers: 5